Skladištenje i čuvanje svježih tartufa

Kako što bolje sačuvati svježi tartuf?
Ima nekoliko načina o tome kako čuvati tartufe a mi vam donosimo one najbolje…
  1. Tartuf u platnenoj krpi zatvoren u plastičnoj kutiji
  2. Tartuf zamotan u papirnatom ručniku u staklenki
  3. Tartuf u riži
Skladištenje i čuvanje svježih tartufa1. Tartuf u plastičnoj kutiji
Jedan od najboljih načina čuvanja tartufa je platnena krpa. Ona dozvoljava protok zraka a pritom ne isušuje tartuf. Tartufe zamotajte u krpu te spremite u plastičnu kutiju. Tako spremljene tartufe u svom hladnjaku možete čuvati do 7 dana. Pritom valja voditi računa da svaka dva dana mijenjate krpu. Krpa će postati vlažna jer upija vlagu koju tartuf ispušta. Tako vlažna krpa može dovesti do bržeg truljenja tartufa, stoga svaka dva dana krpu zamijenite suhom.

Skladištenje i čuvanje svježih tartufa2. Tartuf u papirnatom ubrusu spremljen u staklenki
Tartuf zamotajte u papirnati ubrus i spremite u staklenku. Ovdje je također jako bitno da ubrus mijenjate svaka dva dana. Ukoliko imate više komada tartufa preporučljivo je svaki zamotati zasebno. Tako umotane tartufe spremiti možete u staklenku, ali i u plastičnu kutiju. Čuvati ih tako možete do sedam dana.
Skladištenje i čuvanje svježih tartufa Skladištenje i čuvanje svježih tartufa

Skladištenje i čuvanje svježih tartufa3. Tartufi u riži
Tartufi spremljeni u riži mogu trajati u frižideru nekoliko dana, ali morate imati na umu da riža upija vlagu i time isušuje tartuf. Ovakva varijanta čuvanja tartufa je odlična, a ujedno možete iskoristiti rižu i napraviti fini rižoto s tartufima. Morate voditi računa da riža pokrije sve tartufe.