Kako je sve počelo

Kao čuvari istarske tradicije prenosimo tajne o lovu na tartufe, šumi, uvježbavanju pasa, pripremanju autohtonih jela i stvaranju proizvoda vrhunske kvalitete s koljena na koljeno.

Priča o našoj tartufarskoj obiteljskoj baštini započinje 1932. godine.

Tada je naš pranono Pietro Černeka kupio svog prvog psa tragača Rena. Reno je s vremenom postao vrhunski tragač za tartufima.

Od tada već šest generacija gajimo ljubav prema tartufarstvu.

I danas mama Anita i kćer Daniela svakoga dana u zoru ili predvečerje u pratnji pasa tartufara odlaze u tajanstvenu Motovunsku šumu te šume Buzeštine tražeći skriveno blago. Prenoseći svoje znanje na mlađe stvaraju nove generacije čuvara tartufarske tradicije.

Natura tartufi danas

Poštujući načela tradicije, usklađenosti s prirodom i visokog stupnja kontrole kvalitete, ponosimo se vlastitom obiteljskom preradom i proizvodnjom tartufa u Srnegli pored Buzeta u blizini Motovunske šume – lokacije na kojoj se tartufi i love. 
Pod brendom Pietro & Pietro – ponosni smo na četrdesetak originalnih proizvoda u svakom trenutku spremnih za degustaciju, konzumaciju i dopremu do vašeg stola.

Svaki je proizvod pripremljen od najboljih, pažljivo odabranih sirovina i plod je bogate tradicije, velikog truda, odgovornosti i ljubavi. Osim u brojnim restoranima diljem Hrvatske i Europe proizvod Pietro & Pietro možete pronaći na biranim prodajnim mjestima i u delikatesnim trgovinama.

Traganje za dragocjenostima povezano je s avanturom i tajnovitošću

Tartufi

Skupocjene gljive gomoljike poznate su kao prehrambena delicija još od predantičkih vremena i egipatskog faraona Khufua. Filoksen iz Lefkade o njima je napisao pjesmu. U Rimu su se Marko Aurelije i Komod njima koristili kao lijekom. U 14. stoljeću na vjenčanju Karla VI i Izabele Bavarske nazivaju ih crnim dijamantima, na jelovniku su papa u Avignonu i Katarine Medici u Firenzi.

Talijanska Alba i francuski Perigord u svijetu su najpoznatije regije po lovu i preradi tartufa. Istra je kao regija tartufa još uvijek neistražena i tajanstvena, no poznata vrhunskim poznavateljima. Istarski su tartufi posebni po iznimnom mirisu i okusu. Naši proizvodi pripravljeni su isključivo od plemenitih bijelih i crnih tartufa.

Previous
Next